Sociale veiligheid op je werkplek

Kun jij jezelf zijn op het werk en gaan jouw collega’s respectvol met elkaar om? Wij hopen natuurlijk dat jouw antwoord op deze vraag volmondig ‘ja’ luidt. Uit onderzoek van de Arbeidsmonitor blijkt echter dat 1 op de 5 Nederlanders wel eens sociale onveiligheid ervaart op het werk. Ook kennen we allemaal de recente voorbeelden in de media, bijvoorbeeld bij DWDD, waarin we zien hoe het in ieder geval niét moet. Mocht je in een onprettige situatie terechtkomen, dan hopen we dat je dit bespreekbaar maakt. Er zijn namelijk meerdere personen waar jij je verhaal kunt doen.

 

Het tegengaan van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag behoort tot de basisprincipes van sociale veiligheid op de werkvloer. Sociale en psychologische veiligheid gaat voor ons echter verder dan het tegengaan van intimidatie, pesten, agressie, geweld en discriminatie. Binnen Unica willen we samen een fijne werksfeer creëren waarin iedereen zich vrij voelt om zijn of haar eigen mening naar voren te brengen, hierbij is wederzijdse waardering en vertrouwen van groot belang.

We hopen dat je regelmatig stilstaat bij de manier waarop we met elkaar omgaan en welke invloed dit heeft op jou of een ander. Mocht je iets op de werkvloer zien gebeuren wat niet bevorderlijk is voor de werksfeer of erger nog, dan hopen we dat je dit meldt bij jouw leidinggevende of HR-BP. Mocht je het liever in vertrouwen met iemand delen, dan kun je ook altijd in gesprek met een externe vertrouwenspersoon. Klik op onderstaande knop voor het overzicht van vertrouwenspersonen per onderdeel.

 

Meer informatie vertrouwenspersonen

sluiten ×

Scan afsluiten

Je kunt weer bij jouw uitslag komen als je inlogt met dezelfde unieke code op de kraskaart.
Bewaar deze code dus goed!

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja