Hulp bij ongewenste omgangsvormen

Je prettig en veilig voelen op de werkvloer

Unica vindt het belangrijk dat jij je veilig en prettig voelt op het werk en dat we goed met elkaar omgaan. Het kan zijn dat jij ongewenste omgangsvormen of ongewenst gedrag ervaart ten aanzien van jezelf of een collega. Denk hierbij aan pesten, (seksuele) intimidatie, agressie, geweld of discriminatie. Daarom zijn er afspraken gemaakt over hoe jij je kunt uitspreken als je toch in een situatie bent gekomen die voor jou onprettig voelt. Daarvoor is een speciale procedure Ongewenste Omgangsvormen opgesteld onder de noemer ‘Spreek je uit!’

Daarnaast is het mogelijk om met je team de ‘Veiligheidscheck’ te doen. Deze tool helpt om het gesprek over sociale veiligheid met elkaar aan te gaan. Dit kunnen jullie natuurlijk doen zonder dat daar directe aanleiding voor is.

 

Wat te doen bij ongewenst gedrag?

In het geval van ongewenst gedrag kan je als medewerker contact opnemen met je (hogere) leidinggevende of met jouw HR-Business Partner. Zij bieden een luisterend oor en zullen samen met jou kijken wat er nodig is om je te ondersteunen.

Merk je dat een van  jouw collega’s ongewenst gedrag vertoont of juist ervaart? Ga dan in gesprek en biedt hem of haar een luisterend oor aan. Bepaal samen wat er nodig is om deze persoon te ondersteunen. Hebben jullie hier hulp bij nodig? Neem contact op met de HR Business Partner.

Wil jij of  medewerker de situatie liever vertrouwelijk (buiten de organisatie) bespreken? Dan kan jij of degene altijd terecht bij de vier externe vertrouwenspersonen van Unica.

 

Beleid Ongewenste Omgangsvormen

In het Beleid Ongewenste Omgangsvormen op UnicaNet wordt de rol van de externe vertrouwenspersoon beschreven. Je leest meer over de verschillende ongewenste omgangsvormen en wat je kunt doen. Ook de interne klachtenregeling ongewenste omgangsvormen is hierin opgenomen. De procedure Spreek je uit! valt samen met de procedures Integriteit en Arbeidsconflicten onder de algemene Unica Gedragscode.

 

Contactgegevens vertrouwenspersonen

Klik op onderstaande knop voor het overzicht van vertrouwenspersonen.

 

Meer informatie vertrouwenspersonen

sluiten ×

Scan afsluiten

Je kunt weer bij jouw uitslag komen als je inlogt met dezelfde unieke code op de kraskaart.
Bewaar deze code dus goed!

Weet je het zeker dat je wilt uitloggen?

Ja